HM NRH

Március 15.: több tízezer ember vett részt a központi rendezvényeken

A Kossuth- és Széchenyi-díjakat Áder János államfő és Orbán Viktor délután az Országház Kupolatermében adta át.

2016.03.15 21:02MTI
hirdetés
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Sikeresen befejeződtek a nemzeti ünnep programjai; a központi rendezvényeken több tízezer ember vett részt a nap folyamán - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) kedd este az MTI-vel.

Az Operatív Törzs jelentése szerint a programok rendben lezajlottak az állami események helyszínein. A hűvös, esős idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a Magyar Nemzeti Múzeum előtt megrendezett ünnepi műsorra és a budai Várban meghirdetett programokra. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett Március 15. - "Tisztelet a bátraknak!" elnevezésű ünnepi rendezvénysorozat sikeresen zárult - írta a HM NRH.

Az "idén is biztonságosan lebonyolított nemzeti ünnep kapcsán" a HM NRH kiemelte továbbá, hogy a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők, a fővárosi közlekedésfelügyelet és a katasztrófavédelem képviselőiből álló Operatív Törzs évek óta megfelelően működik.

A központi rendezvények a hagyományokhoz híven a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődtek, ahol katonai tiszteletadás mellett, Áder János jelenlétében felvonták Magyarország lobogóját. Onnan az ünneplők a Nemzeti Lovas Díszegység és a Magyar Honvédség Központi Zenekara vezetésével átvonultak a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, ahol fél 11-kor kezdődött a díszünnepség. Itt Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi beszédet, Tarlós István főpolgármester pedig köszöntőt.

A Kossuth- és Széchenyi-díjakat Áder János államfő és Orbán Viktor délután az Országház Kupolatermében adta át.

MTI Fotó: Máthé Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.