Szavaztak

Független polgármestert választottak Dombiratoson

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a település képviselő-testülete tavaly decemberben feloszlatta magát.

2016.03.14 10:45MTI

Fehérné Andorka Ildikó független jelöltet választották polgármesternek a Békés megyei Dombiratoson vasárnap tartott időközi választáson - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Hoffmann Andrásné jegyző tájékoztatása szerint az 513 választásra jogosult polgár közül a vasárnapi voksoláson 421-en adták le szavazatukat, ebből mindössze kettő volt érvénytelen.

A településvezetői tisztségért függetlenként induló Fehérné Andorka Ildikóra 204-en szavaztak, az eddigi független településvezető, Bojczán Nándor Lászlóné, aki a mostani választáson a Fidesz színeiben indult, 163, a szintén független Bojczán Endre Péter 47, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Gál Ferenc 5 voksot kapott.

Dombiratoson négy képviselőt is megválasztottak a tizenhét, többségében független jelölt közül.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a település képviselő-testülete tavaly decemberben feloszlatta magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.