Illegális bevándorlás

Ezer tábori ágyat küld a katasztrófavédelem Görögországba

Az OKF tájékoztatása szerint ez már az ötödik olyan segélyszállítmány, amelyet a menekültválság nyomán küld az OKF az érintett államokba.

2016.03.11 13:37MTI
BM OKF

Ezer tábori ágyat indított útjára a migránsválságtól sújtott Görögországba pénteken Budapestről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az OKF tájékoztatása szerint ez már az ötödik olyan segélyszállítmány, amelyet a menekültválság nyomán küld az OKF az érintett államokba.

A majdnem hat és féltonnányi, több mint tizenhatmillió forint értékű szállítmányt Góra Zoltán főigazgató-helyettes indította útnak.

A közlés szerint a migrációs krízishelyzet miatt Görögország február 29-én másodszor aktiválta az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusát, Athén több különböző készletet, berendezéseket és személyes ellátási csomagokat kért európai partnereitől. Magyarország március 8-án ajánlott fel Görögországnak ezer alumíniumvázas tábori ágyat. A felajánlást a görög hatóságok el is fogadták.

A segélyszállítmány Románián és Bulgárián keresztül jut el Görögországba, az ottani katasztrófavédelem athéni központi raktárába, ahol döntenek majd végleges felhasználási helyéről - tartalmazza a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.