Fejlesztés

Új parkolóhelyek lesznek a Fő utcai buszsáv helyén

Új parkolóhelyek létesülnek Budán, a Fő utcai buszsáv helyén és a kerékpárosoknak is alternatív eljutási lehetőségek nyílnak a térségben, a fejlesztésre a budai fonódó villamoshálózat teljessé válása nyújt lehetősége.

2016.03.10 18:25Havariapress

A hétvégétől több szakaszban megnő az I. kerületi Fő utcában a parkolóhelyek száma, valamint a kerékpárosok számára is alternatív eljutási lehetőségek nyílnak a rakparti kerékpárút mellett déli irányban. Erre a budai fonódó villamoshálózat elindulása teremt lehetőséget: az autóbusz-forgalom ugyanis mérséklődött, így az már nem indokolja a korábban kialakított buszsávot. Emiatt azt megszüntetik, helyette pedig a Clark Ádám tér felé, a bal oldalon parkolósáv létesül, valamint új kerékpársávot festenek fel. Az új forgalmi rendet március 12-éig (szombatig) szakaszosan alakítják ki. Az alternatív kerékpáros útvonal kijelölésével csökken a rakparti sétány terheltsége, és ezáltal a gyalogosok, turisták biztonsága is jelentősen javul. A sétányon ezzel együtt a turisztikai és szabadidős célú kerékpározás számára továbbra is megmarad a kerékpározás lehetősége. Az új Fő utcai forgalmi rendet március 12-éig (szombatig) alakítják ki és vezetik be a Bem tértől szakaszosan a Clark Ádám tér irányába haladva. A burkolati jelek felfestése, valamint a korábbiak eltávolítása miatt kisebb, helyi forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.