Életveszélyt okozó testi sértés

Vádat emelt az ügyészség egy nyolc évvel ezelőtti szurkálásért

Életveszélyt okozó testi sértés, valamint kifosztás bűntette miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy portugál férfival szemben, aki még nyolc éve ollóval többször megszúrta amerikai ismerősét egy budapesti lakásban.

2016.03.10 11:50MTI

Az ügyészség csütörtöki, az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a két férfi 2008. május 22-én együtt szórakozott és italozott több budapesti szórakozóhelyen, majd egy házibuliban.

Az akkor 34 éves amerikai férfi magához vette a 29 éves portugál férfi elejtett mobiltelefonját, arra hivatkozva, hogy ittasan el ne veszítse, ám azt hajnalban nem adta vissza.

A portugál ezért másnap reggel megjelent az amerikai bérelt I. kerületi lakásán, szóváltás alakult ki köztük, majd a vádlott egy asztalról felkapott ollóval többször megszúrta a sértettet, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlott ezután a saját és a sértett mobiltelefonját is magához véve távozott a lakásból.

Az elkövetővel szemben a magyar hatóságok több elfogatóparancsot is kibocsátottak, a férfit ennek alapján 2015 májusában fogták el Portugáliában, majd augusztusban átadták a magyar hatóságoknak. A portugál férfi azóta előzetes letartóztatásban van.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.