Erodálás

Durva! Beszakadt a szántóföld Pamukon, megindultak a katasztrófaturisták

Az óriási üreg még tavaly keletkezett, egyik pillanatról a másikra.

2016.03.09 11:06ma.hu

Több ezer köbméteres löszkráter tátong a Somogy megyei Pamuk határában. Az óriási üreg még tavaly keletkezett, egyik pillanatról a másikra.

A helybéliek azóta sem tudják, hogy mit kezdjenek vele...

A falu a katasztrófaturisták egyik kedvenc célpontjává vált, ám ez csekély kárpótlás azért, hogy a föld azóta is mozog.

MTI Varga György

Újabb üregek keletkeztek, több tíz hektár van veszélyben, ráadásul megváltozott a földalatti víz áramlása is, ami már a falut is veszélyezteti.

A víz már a telkeken és a kertekben is áll, kis halastavak alakultak ki a konyhakertekben. A lakók panaszkodnak, de nem tudjuk kárpótolni őket – mondta a Hajnal-táj című műsornak Tóth Csaba, Pamuk polgármestere.

A polgármester a megoldást abban látja, hogy olyan növényzetet telepítsenek a területekre, ami a talajt megfogja – szőlő, akácos – és megköti. „A településnek ez nagy gond, amire egyelőre nem talál megoldást és pénzt sem” – nyilatkozta Tóth Csaba a Kossuth Rádióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.