Egészségügy

Betöltetlen 250 háziorvosi praxis

Borsodban a legrosszabb a helyzet.

2016.03.08 08:07MTI

Több mint 250 betöltetlen háziorvosi körzet van Magyarországon - derül ki az Országos Alapellátási Intézet (OALI) által közzétett listából, amelyet kedden ismertetett a Magyar Hírlap.

A megyénkénti felsorolás szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legrosszabb a helyzet, ahol 35 háziorvosi körzet áll üresen, közülük hét már tizenkét éve gazdátlan, az adatok alapján pedig azóta minden évben megüresedett egy körzet.

A megyék rangsorában Csongrádban a legkevésbé rossz a helyzet, ahol négy praxist kellene feltölteni, amelyek közül egy kivétellel mindegyik legkorábban 2014-ben üresedett meg.

A listára azok a körzetek kerültek fel, amelyeknek az önkormányzattal kötött szerződése legalább hat hónapja megszűnt. Az intézet megjegyezte, hogy a listát a praxisengedélyek, engedély-visszavonások, valamint finanszírozási szerződések alapján állították össze

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.