Meg lehetne találni?

Eltűnt maláj utasszállító - Szakértő: valakinek nem érdeke az ügy felderítése

A Boeing-777-es repülőgép hatalmas, és "van rajta technika bőven", ezért meg lehetne találni.

2016.03.05 20:09MTI

Egyre inkább úgy tűnik, hogy valakinek nem áll érdekében a két éve eltűnt maláj utasszállító rejtélyének megoldása - mondta Pető György légi közlekedési szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A szakértő hangsúlyozta, hogy a Boeing-777-es repülőgép hatalmas, és "van rajta technika bőven", ezért meg lehetne találni.

Az Indiai-óceán légterét sok állam katonasága figyeli profi berendezésekkel, így nehezen hihető, hogy ismeretlen az utasszállító utolsó pozíciója. Amíg ugyanis repül egy gép, addig sugároz radarjelet - tette hozzá.

Pető György szerint mindebből az következik, hogy valaki több információt birtokol, mint amennyit elmond.

Szerdán Liow Tiong Lai, Malajzia közlekedésügyi minisztere azt mondta, hogy nagy valószínűséggel egy Boeing-777-es repülőgép roncsdarabjára bukkantak Mozambik partjainál. Ha ez bebizonyosodik, akkor nyilvánvalóan a két éve eltűnt, MH370-es maláj utasszállító egy darabjáról van szó, mivel ez az egyetlen Boeing-777-es típusú gép, amelynek nyoma veszett a térségben.

A Malaysia Airlines repülőgépe Kuala Lumpurból indult Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, de egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. Az intenzív kutatások ellenére sokáig semmilyen nyomát nem találták. Tavaly júliusban azonban a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén már partra sodródott egy roncsdarab, s francia szakértők azóta megállapították, hogy ez valóban a maláj géphez tartozott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.