Állatfő

Farkas Sándor lett a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke

A szövetség küldöttközgyűlése március 3-án Herceghalomban tartott ülésén 4 éves időtartamra, egyhangúlag választotta elnökévé a politikust.

2016.03.06 03:30MTI

Farkas Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági bizottság alelnöke lett a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) új elnöke - tájékoztatta a MÁSZ pénteken az MTI-t.

A szövetség küldöttközgyűlése március 3-án Herceghalomban tartott ülésén 4 éves időtartamra, egyhangúlag választotta elnökévé a politikust.

Farkas Sándor Fekete Balázst váltja az ernyőszervezet élén, aki nyolc évig tevékenykedett a szövetség elnökeként.

A Magyar Állattenyésztők Szövetségét a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége (MLOSZ), a Magyar Sertéstenyésztők Szövetsége (MSSZ), a Magyar Szarvasmarhatenyésztők Szövetsége (MSZSZ) és a Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetség (MJKSZ) alapította, tagja továbbá a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesülete, a Magyar Kisállatnemesítők Génmegőrző Egyesülete, valamint a Csincsillatenyésztők Országos Szövetsége.

Az ernyőszervezet rendes tagja több mint húsz tenyésztői szervezet, pártoló tagja csaknem tíz, az állattenyésztéshez szorosan kapcsolódó vállalat, felsőoktatási intézmény, kutató- és pénzintézet.

A szervezet feladatának tekinti a magyar állattenyésztés társadalmi és gazdasági elismertségének fokozását, értékeinek ápolását. Részt vesz egyebek között az ágazati jövőképek felvázolásában, javaslatok kidolgozásában, segítséget ad az állattenyésztők számára hozzáférhető uniós és nemzeti támogatási lehetőségek kihasználásához, iránymutatásokat nyújt alkalmazott kutatásokhoz, fejlesztésekhez.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.