Megüresedett a mandátum

Június 5-én időközi önkormányzati választás lesz Dunaújvárosban

Június 5-ére tűzött ki időközi önkormányzati képviselő választást Dunaújváros helyi választási bizottsága a választási eljárásról szóló törvény alapján, miután a 4. számú egyéni választókerületben lemondás miatt megüresedett a mandátum.

2016.03.04 11:12MTI

Az önkormányzat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy az érintett választókerületben megválasztott önkormányzati képviselő kedden lemondott képviselői megbízatásáról.

A dunaújvárosi önkormányzat csütörtökön tájékoztatta az MTI-t arról, hogy lemondott a gyilkossággal gyanúsított Gál Roland (Fidesz-KDNP).

Dunaújváros közgyűlése múlt hétfői rendkívüli nyílt ülésén valamennyi bizottsági tagságából, tanácsnoki és felügyelőbizottsági tisztségéből visszahívta Gál Rolandot.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság február 11-én közölte, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást. Két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett; Sz. J. és G. R. ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Utóbbiról kiderült, ő Gál Roland önkormányzati képviselő. Február 14-én egy harmadik férfit is őrizetbe vettek, ő is előzetes letartóztatásban van.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője február 12-ei, lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: a Fidesz felfüggesztette Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát. A párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.

Molnár Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese Szekszárdon, sajtótájékoztatón közölte: a dunaföldvári vállalkozót, akinek a holttestét egy dunaújvárosi ház pincéjében találták meg, az eltűnésének napján, otthonában ölték meg. A 41 éves áldozatot 2013. május 1-jén dunaföldvári otthonában bántalmazták, és a férfi belehalt sérüléseibe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.