Buliturizmus

Siófoki polgármester: megdöbbentett a helyi rendőrkapitány leváltása

Siófok független polgármestere nem érti, miért váltották le a helyi rendőrkapitányt. "Aggodalommal tölt el, hogy az új kapitányt előzetesen nem volt alkalmam megismerni, korábbi szakmai munkájáról sincsenek információim, és a mai napig nem beszéltem vele."

2016.03.02 20:45MTI

Lengyel Róbert az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, megdöbbentette a lépés, másrészt nem tartja elegánsnak, hogy a város vezetőjeként a sajtóból szerezzen tudomást egy ilyen horderejű, a települést markánsan érintő döntésről.

Piros Attila, Somogy megye rendőrfőkapitánya március 1-jei hatállyal Kasznár Gyula rendőr alezredest, a korábbi nagyatádi rendőrkapitányt bízta meg a siófoki rendőrkapitányság vezetésével. A távozó Király Richárd 2012 decemberétől vezette a siófoki kapitányságot.

Lengyel Róbert polgármester szerdai közleményében a volt kapitány mellett érvelve azt írta, hogy Király Richárd rendőr alezredes munkájáról eddig csak pozitív véleményeket hallott a megyei rendőri vezetéstől, és neki is kedvezőek voltak a tapasztalatai.

A polgármester az MTI-nek nyilatkozva elismerte, hogy a vezetőváltás a rendőrség belügye, de ő maga, aki 25 évet szolgált a rendőrségnél, és Siófok rendőrkapitánya is volt már, tudja: szokás a kapitányság székhelyéül szolgáló település vezetőjével egyeztetni egy új vezető megbízása előtt.

Lengyel Róbert arról is beszámolt, hogy Siófok az idei turisztikai szezonban komoly lépéseket tervez "a buliturizmus" visszaszorítása érdekében, amelynek előkészítő munkálataiból Király Richárd markánsan kivette a részét. "Aggodalommal tölt el, hogy az új kapitányt előzetesen nem volt alkalmam megismerni, korábbi szakmai munkájáról sincsenek információim, és a mai napig nem beszéltem vele" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.