Közoktatás

A Klik nem kérte a február 29-én távolmaradó diákok nevét az iskolaigazgatóktól

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem kérte és soha nem is fogja kérni az intézmények vezetőit, hogy küldjék el azoknak a diákoknak a nevét, akik február 29-én nem mentek vagy mentek iskolába.

2016.03.02 16:55MTI

Szerdán a Demokratikus Koalíció és az LMP is azt közölte az MTI-vel, hogy több iskolában listázták azokat a diákokat, akik hétfőn nem mentek iskolába, és ilyen információt tett közzé az Eduline is.

A Klik közleményében úgy fogalmazott: egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés azért, mert nem vett részt a hétfői oktatáson. Az állami fenntartó kiemelt feladatának tartja a gyermekek érdekeit érvényesíteni, a folyamatos oktatást biztosítani és egyenlő esélyt teremteni a köznevelésben részt vevő diákjai és pedagógusai számára - írták.

A Facebookon a pedagógusok iránti szolidaritás kifejezésére korábban meghirdetett "Nem leszek suliban" kezdeményezés szervezői arra kérték a szülőket, hogy február 29-én, hétfőn ne küldjék a gyerekeiket iskolába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.