Brókerbotrány

A Buda-Cash felszámolója felülvizsgáltatja a vagyonfelmérés eredményét

A brókerház ügyfélvagyon vizsgálatának külső szakértői jelentése téves megállapításokat tartalmazott.

2016.03.02 15:29MTI

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolója felülvizsgáltatja a vagyonfelmérés eredményét, mert a brókerház ügyfélvagyon vizsgálatának külső szakértői jelentése téves megállapításokat tartalmazott - közölte a társaság felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) szerdán az MTI-vel.

Mivel a felülvizsgálat érintheti egyes ügyfelek hiányzó vagyonelemei után járó kártalanítás összegét is, a felülvizsgálatról a felszámoló soron kívül tájékoztatta a Befektető-védelmi Alapot (Beva) - írták.

A felülvizsgálat oka, hogy a 2015. december 23-án közzétett adatok alapjául szolgáló külső szakértői jelentés olyan téves megállapításokat tartalmazott, amelyek egyes kiadási arányszámokat érinthetnek. Erre figyelemmel a felszámoló teljes felülvizsgálatot rendelt el szerződéses partnerénél.

A felülvizsgálat legkésőbb 2016. március 11-ig lezárul, eredményéről a Buda-Cash felszámolója a honlapján tájékoztatja az ügyfeleket - áll a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.