Oktatás

"Fél ház" az iskolákban

Hétvégén a Facebookon 25 ezer szülő jelezte, hogy ma nem engedi iskolába a gyermekét, így tiltakozik a közoktatásban uralkodó állapotok ellen.

2016.02.29 10:27ma.hu
freedigitalphotos.net/Phaitoon

Domokos István, a Kossuth Rádió gyulai tudósítója az Erkel Ferenc Gimnáziumból azt mondta: az intézményben közel 500 diák tanul, jelenleg körülbelül "fél ház" van, és nagyjából ezt lehet elmondani a városban a többi intézményről is.

Pontos számot azonban nem lehet mondani, mert sokan betegek, és olyanok is akadnak, akiknek nincs első órájuk. A bejáratoknál pedig nem vezetnek katalógust - mondta a tudósító.

A műsorban Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke arról beszélt nem örültek neki, hogy a gyerekeket is bevonták a sztrájkba.

Megemlítette: eldurvuló vitákról is hallottak szülők között, ez pedig nincs jó hatással a gyermekekre. Azt sem tartják szerencsésnek, hogy a gyerek gyakorlatilag az iskolába járással szavaz valami ellen, illetve mellett. A kisebbek nem is tudják még, miről van szó, a nagyobbak pedig cikizésnek lehetnek kitéve, ha elmennek iskolába, illetve ha otthon maradnak - tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy szerinte óriási feladatot végez a Köznevelési Kerekasztal. Nagyon sok területen van kompromisszum. Szeretnék azt, hogy a tanárok és a diákok nyugodtabban induljanak neki a következő tanévnek, rendezzék az adósságokat, a foglalkoztatást, a tanulói életutakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.