Időközi

A baloldali jelölt nyert Salgótarjánban

Fekete Zsolt, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Tarjáni Városlakó Egyesület és az Európai Baloldal jelöltje nyerte vasárnap a salgótarjáni időközi polgármester-választást, megelőzve a Fidesz, a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjét.

2016.02.29 08:02MTI
MTI/Komka Péter

A nógrádi megyeszékhelyen azért kellett településvezetőt választani, mert tavaly novemberben meghalt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.

Salgótarjánban a választásra jogosultak csaknem fele szavazott az időközi polgármester-választáson, a részvételi arány magasabb volt, mint a 2014 októberében tartott önkormányzati választáson. A Nemzeti Választási Iroda (NVI), urnazárást követően nyilvánosságra hozott adatai szerint, a 30 910 választópolgár közül 14 209-en leadták voksukat, ami 45,97 százalékos részvételt mutat.

A választási adatok 95 százalékos feldolgozottságánál Fekete Zsolt 7394 szavazatot kapott, Simon Tibor 5693-at. Hulitka Istvánra (Jobbik) 882-en, Thürmer Gyulára (Munkáspárt) 257-en voksoltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.