Szak-képzés

Együttműködik az NKE és a belgrádi Nemzetvédelmi Egyetem

A két egyetem mentori szövetségre is lép oktatói és hallgatói csereprogramokon keresztül.

2016.02.29 03:30MTI
hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a belgrádi Nemzetvédelmi Egyetem szerdán, a megállapodás a katonai alapkiképzést és a posztgraduális tréninget is érinti.

Az NKE az MTI-vel azt közölte: a megállapodás értelmében a két felsőoktatási intézmény tudományos és mobilizációs programokkal, közös oktatási, módszertani segédanyagokkal, valamint publikációs lehetőségekkel segíti egymást a következő öt évben.

A két egyetem mentori szövetségre is lép oktatói és hallgatói csereprogramokon keresztül, továbbá elkötelezi magát amellett, hogy olyan elméleti és alkalmazott tudományos kutatásokat indít, amelyekkel együtt indulhatnak nemzetközi pályázatokon, megmérettetéseken is. A közös kutatások eredményeképpen a közeljövőben tudományos szimpóziumokat és konferenciákat szerveznek, bevonva más, hasonló területeken aktív oktatási intézményeket - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.