Választás

Balogh József lett az Országos Roma Önkormányzat elnöke

Az egységessé vált és megújult szervezet lehet a garanciája annak, hogy az utóbbi idők botrányos működését végleg maga mögött hagyhassa az önkormányzat.

2016.02.27 13:37MTI

Balogh Józsefet, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma elnökét és a Lungo Drom tagját választották pénteken az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökévé. Az elnökhelyettesek Csóka János, Jónás Gábor, Lakatos István és Rácz Tamás lettek - közölte az új elnökség szombaton az MTI-vel.

A szervezet vezetői közleményükben hangsúlyozták, az ORÖ elnökválasztó ülése rendzavarás nélkül ért véget. Az új elnököt és az alelnököket a Lungo Drom és szövetségesei jelölték.

Az elnökség kinyilvánította továbbá, hogy az önkormányzat a kormányzattal együttműködve, Farkas Flórián parlamenti képviselővel, miniszterelnöki biztossal összhangban kívánja végezni feladatát.

Az egységessé vált és megújult szervezet lehet a garanciája annak, hogy az utóbbi idők botrányos működését végleg maga mögött hagyhassa az önkormányzat - emelte ki az ORÖ elnöksége, hozzátéve, szakmai bizottság közreműködésével kivizsgálják az előző vezetés tevékenységét, aminek végén megteszik a szükséges intézkedéseket is.

Kifejtették továbbá, hogy az önkormányzat új vezetése, Lakatos István megbízott elnök munkáját követve a jövőben is a nemzetiségi autonómia megőrzésére, a roma nemzetiségi hagyományok ápolására helyezi a hangsúlyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.