Ítélet

A bíróság igazat adott a Közbeszerzési Döntőbizottságnak a 3-as metrókocsik felújítása ügyében

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2016. február 23-án kihirdetett ítéletében elutasította a Skinest Rail AS keresetét. A Skinest Rail AS kérte a bíróságot, hogy vizsgálja felül a Közbeszerzési Döntőbizottság azon határozatát, melyben elutasította a jogorvoslati kérelmét.

2016.02.24 13:32ma.hu

A Budapesti Közlekedési Zrt. (továbbiakban: BKV) még 2014. november 21-én tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított ,,Budapest M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítésével egybekötött felújítása és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítása” tárgyban. A közbeszerzést lezáró döntés nyomán a BKV a Metrowagonmash Nyrt.-t (továbbiakban: MWM) hirdette ki nyertesnek a Skinest Rail AS ajánlatát érvénytelenné nyilvánította.

Az eljárást lezáró döntés ellen a Skinest Rail AS jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, melyben nyolc pontban kifogásolta az ajánlatkérő ajánlatát érvénytelenné nyilvánító döntését, valamint a nyertes ajánlattevő ajánlatának műszaki megfelelőségét.

A BKV a megindult jogorvoslati eljárást követően kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottság részére a szerződés megkötésének engedélyezése iránt, melyet a Döntőbizottság engedélyezett.

Ezt követően a Döntőbizottság a Skinest Rail As jogorvoslati kérelmének minden egyes tartalmi elemét teljes körűen, alaposan megvizsgálta és arra a megállapításra jutott, hogy a BKV az egész közbeszerzési eljárása során jogszerűen járt el, tehát a Skinest Rail AS jogorvoslati kérelme teljes egészében alaptalan volt.

Ezen határozat bírósági felülvizsgálatát kérte a Skinest Rail AS, melyet a bíróság elutasított, és egyben igazat adott a Közbeszerzési Döntőbizottságnak. Az ítélet szerint a Döntőbizottság határozata minden tekintetben törvényes, jogilag és műszaki szempontok szerint is megalapozott volt, így a BKV jogszerűen kötötte meg a nyertes ajánlattevővel a közbeszerzési eljárást lezáró szerződést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.