EU-csúcs

Századvég: a visegrádi országok elérték stratégiai céljukat

A visegrádi országok a brit EU-tagság és a migráció ügyében is elérték stratégiai céljukat az EU-csúcson.

2016.02.20 20:02MTI
hirdetés

Lánczi András, a Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1 aktuális csatornán megemlítette azt is, hogy a migrációs válságban az egyik legfontosabb feladat a török vezetés helyzetének stabilizálása, mert mindenképpen el kell kerülni Törökország "összeomlását".

Kovács Zoltán kormányszóvivő a nap folyamán az MTI-nek azt mondta, hogy a mostani EU-csúcson először sikerült elfogadtatni a tavaly szeptember óta képviselt magyar álláspontot, miszerint az első és legfontosabb feladat az európai határok védelme, és illegálisan senki nem léphet be Európába, továbbá a schengeni szabályokat mindenkinek érvényesítenie kell.

Az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács csúcstalálkozójának pénteki zárónapján sikerült megállapodásra jutni Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről.

David Cameron brit kormányfő legtöbb vitát kiváltó követelését illetően olyan megoldás született, amelynek értelmében Nagy-Britanniában alapvetően négy, de szükség esetén akár hét éven át is korlátoznák az unióból újonnan érkező külföldi munkavállalóknak járó, foglalkoztatással összefüggő juttatásokat. Az intézkedésnek nincs visszamenőleges hatálya, nem érintheti az országban régebben dolgozó vendégmunkásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.