Állati

Mégis kitiltották a gyermekorvosi rendelőből a segítő kutyát

Megérkezett a végzés, melynek értelmében Rex nem tartózkodhat egy légtérben a gyerekekkel.

2016.02.20 09:27ma.hu
Állatportál

A Fővárosi Kormányhivatal II. Kerületi Népegészségügyi Osztálya úgy rendelkezett, Rex nem tartózkodhat az orvosi rendelő várójában, sem a vizsgálóban - tudta meg a kutyabarathelyek.hu Dr. Varga Károly gyermekorvostól, Rex gazdájától. Csak az orvosi szobában lehet benn a kutya, innen azonban nem fog tudni többé segíteni a kis betegeknek.

Rex segített a gyermekeknek csökkenteni a vizsgálat okozta stresszt, illetve kellemes perceket okozott a várakozás ideje alatt. Mostantól ez megváltozik: Rexnek jelenleg nincs terápiás  kutya végzettsége, így a gyerekek közé az orvosi rendelő területén nem mehet.

Az indoklás azonban további kérdéseket vet fel, ezek fejleményeire még várnunk kell.

Ebdoc véleménye

Az interneten nagy szeretetnek és köztiszteletnek örvendő állatorvos, Mikesy Levente így kommentálta a fejleményt:

Facebook


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.