Hatékonyság

Másfél milliárdos energetikai fejlesztéseket zártak a Heves megyei szociális intézményekben

A fejlesztések alapvetően meghatározzák a megye szociális ellátásának minőségét.

2016.02.20 20:30MTI

Több mint másfél milliárd forint értékben valósultak meg energetikai fejlesztések a Heves megyei szociális intézményekben az elmúlt csaknem két évben a Környezet és Energia Operatív Program keretében, a záró rendezvényt pénteken tartották a Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthonában.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a fejlesztések alapvetően meghatározzák a megye szociális ellátásának minőségét.

Rámutatott: nem azért vették állami fenntartásba ezeket az intézményeket, hogy pusztán csak működtessék azokat, ez a minimális cél volt.

"Be kell tudni mutatni, hogy a szociális biztonság feltételeinek garantálásán túl a napról napra való megújulás, az ellátás színvonalának folyamatos emelése adja az állami fenntartás valódi értelmét" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.