Illegális bevándorlás

Kormányszóvivő: Olaszország politikailag megzsarolta a V4-eket

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Matteo Renzi olasz kormányfő politikailag megzsarolta Magyarországot és a V4-eket, amikor hírek szerint azt mondta, csökkentik az uniós pénzeket, ha a négy ország nem fogadja el a kvótáról szóló uniós javaslatot.

2016.02.19 08:31MTI

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta, a visegrádi országoknak szilárd álláspontja, hogy nincs helye a kötelező kvótáknak, nem ez lesz a megoldás Európa számára. Hozzáfűzte, hogy ezzel nem szemben álló, hanem valódi uniós megoldást vázoltak fel korábban.

Kovács Zoltán beszélt arról is, hogy az eddigi bevándorláspolitika megbukott, mert végrehajthatatlan, és mindenkinek elemi érdeke lenne, hogy az eddigi kezdeményezéseket, deklarációkat végrehajtsa. Példaként említette, hogy szükség lenne egy EU-török megállapodásra és arra is, hogy Görögország tartsa be a schengeni szabályokat.

A V4-ek fellépésén túl kevés olyan lépés történt az elmúlt időszakban, amely megállítaná az illegális migrációt - értékelt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.