Illegális bevándorlás

A közösségi szálló bezárását kéri Balassagyarmat önkormányzata

A szállón tavaly januárban 81, majd májustól szeptemberig 105-107 menekült, illetve idegenrendészeti eljárás alatt álló tartózkodott.

2016.02.21 00:30MTI

A balassagyarmati közösségi szálló kihasználtsága olyan mértékben csökkent, hogy működése gazdaságtalanná vált, ezért az önkormányzat arra kéri a kormányt, hogy a debreceni menekülttáborhoz hasonlóan véglegesen zárja be a létesítményt - a képviselő-testület döntéséről az alpolgármester tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

Csach Gábor (Fidesz-KDNP) elmondta: az elfogadott határozatban az önkormányzat üdvözli a kormány tavaly életbe léptetett törvényi szigorításait, amelyek eredményeként radikálisan csökkent az illegális bevándorlók száma az országban.

A balassagyarmati közösségi szállón tavaly januárban 81, majd májustól szeptemberig 105-107 menekült, illetve idegenrendészeti eljárás alatt álló tartózkodott, majd szeptember és december között 40-ről 12-re csökkent a létszámuk. Idén január 1-19. között mindössze négy lakója volt a szállónak.

Az alpolgármester közlése szerint Balassagyarmat nyitott a hasznosításra: hajléktalanszálló, szakközépiskola vagy valamilyen közigazgatási szerv is elhelyezhető az épületben, amely - a város által tervezett börtön megépültéig - előzetes letartóztatottak fogva tartására is alkalmas.

Balassagyarmat önkormányzata továbbra is fenntartja új börtön létesítésére vonatkozó korábbi felajánlását a kormány, illetve a Belügyminisztérium felé - mondta az alpolgármester. Csach Gábor kitért arra is, hogy Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője teljes mellszélességgel támogatja a város börtönépítési törekvését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.