Lakhatás

Bérlakásokat vásárol Tatabánya önkormányzata

A város egyik újonnan épített lakóparkjában vásárolnak tíz lakást, majd további bérlakásokat kívánnak megszerezni.

2016.02.21 01:30MTI

A tatabányai nagyvállalatok középvezetőinek új építésű bérlakásokat vásárol az önkormányzat gazdaságfejlesztő szervezete. Az első vásárlás értéke megközelíti a 100 millió forintot - mondta el a város polgármestere a közgyűlés csütörtöki döntését követően az MTI-nek.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint első alkalommal Tatabánya egyik újonnan épített lakóparkjában vásárolnak tíz lakást, majd további bérlakásokat kívánnak megszerezni.

A gazdaságfejlesztő szervezet felmérése szerint a térség nagyvállalatai 30-nál több olyan lakásra tartanának azonnal igényt, amelyek bérbevételét öt évre garantálnák.

A most megvásárolt lakásokban a bérlőkijelölési jog biztosítására az önkormányzat megállapodást köt az igénylő vállalattal. A lakásban élő munkavállalóknak a piaci díj 60 százalékát kell megfizetniük, a fennmaradó részt egyenlő arányban téríti a munkaadó és az önkormányzat, azaz a város húsz százalékos lakbértámogatást nyújt az oda települőknek.

A polgármester elmondta: az intézkedés része a "Tatabánya, ahol otthonra találsz" elnevezésű programnak, amely kiterjed a lakhatás és a tömegközlekedés fejlesztésére, a gyakornoki ösztöndíjak növelésére, továbbá a várost bemutató mobilalkalmazásokat fejlesztenek és a vállalatokkal közös marketing alapot hoznak létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.