Köznevelési Kerekasztal

Balog: ha kell, a köznevelési törvény is módosulhat

Ha egy civil szakmai fórum komoly szakmai munkát akar végezni, és ennek eredményei vannak, akkor azt mindenképp szeretnék "becsatornázni" a köznevelési kerekasztalba.

2016.02.18 16:51MTI
hirdetés

Ha a köznevelési kerekasztal munkájának végén azt állapítják meg, hogy módosítani kell a köznevelési törvényen, akkor "abban is állunk rendelkezésre" - mondta az ember erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Balog Zoltán - arra a kérdésre válaszolva, hogy a kedden alakult civil közoktatási platform javaslatait figyelembe veszik-e - kifejtette, ha egy civil szakmai fórum komoly szakmai munkát akar végezni, és ennek eredményei vannak, akkor azt mindenképp szeretnék "becsatornázni" a köznevelési kerekasztalba. Hozzátette, mindazokkal szívesen tárgyalnak, akiket a diákokért érzett felelősségérzet vezet, de egy több száz tagú kerekasztal nyilván nem fog tudni működni.

Egyrészt az a kérés a kerekasztalhoz, hogy ne kapkodjon, másrészt, hogy azonnal változtasson - mondta a miniszter -, mindeközben azonban kevés szó esik a gyerekekről, akiknek a jövőjéről van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.