Köznevelési kerekasztal

Rétvári: minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról

A Köznevelési Kerekasztal "az a hely, ahol aki részt vesz, az része lesz a döntéseknek".

2016.02.17 08:24MTI

A legnagyobb szakszervezetek mellett a szülők és a diákok, a tanulók leendő munkaadóinak képviselőivel éppúgy tárgyalnak, mint a Magyar Rektori Konferenciával, a magyar Tudományos Akadémiával és a Magyar Művészeti Akadémiával, a nemzetközi kitekintés érdekében pedig az OECD illetékeseivel is tárgyalnak a megbeszéléseken.

Mint mondta, biztos abban, hogy a Köznevelési Kerekasztal "az a hely, ahol aki részt vesz, az része lesz a döntéseknek".

Rétvári Bence szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezeti átalakításairól várható a leggyorsabb megegyezés, ugyanakkor vannak pontok, ahol a kormányzat nem kíván változtatni; ezek között említette az állami intézményfenntartást és az ingyenes tankönyvellátást.

Az államtitkár megjegyezte: idén 34 milliárd forintot fordít a kormányzat a pedagógus életpályamodell bevezetésére, "de ezen túlmenő bérkövetelésekről már nem tudunk tárgyalni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.