Gyanú

A Jobbik vizsgálóbizottságot hozna létre az ORÖ ügyleteinek kivizsgálására

Szilágyi György szerint nem elegendő a minisztériumi vizsgálat.

2016.02.15 15:58MTI

A Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) "gyanús ügyeinek" kivizsgálására.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján felidézte: a Jobbik már több mint egy éve felvetette és azóta is folyamatosan mondja, hogy az ORÖ-nél az uniós pénzek elszámolása nincs rendben. Rámutatott: nem azokra a célokra használták fel ezeket a forrásokat, mint amire meghatározta őket a magyar állam és az unió. Most már az Emmi is úgy véli az ellenőrzések alapján, hogy az elszámolások nincsenek rendben, és vissza kívánja fizettetni az 1,2 milliárd forintot - tette hozzá.

Szilágyi György szerint nem elegendő a minisztériumi vizsgálat, ugyanis a kormányhoz fűződő viszony miatt az elfogultság veszélye merül fel, illetve fennáll az a gyanú is, hogy ezek a pénzek a kormánypártokhoz vándoroltak. A Jobbik nemcsak a Híd a munka világába programot, hanem minden felzárkóztatási, integrációs forrást megvizsgálna, ami az ORÖ-höz került.

Az ellenzéki politikus felidézte Orbán Viktor kormányfő kongresszusi beszédét, amelyben többek között Schmitt Pállal és Pokorni Zoltánnal említette egy lapon Farkas Flóriánt és arról beszélt, azért nem engedi el Farkas Flórián kezét, mert az országot és a Fideszt szolgálja. Felmerül a kérdés, hogyan szolgálja Farkas Flórián a Fideszt; vajon ezek "a piszkos pénzek esetleg kampányokra, különböző szavazatvásárlásokra" kerültek ki a Fideszhez - mondta a jobbikos politikus.

Szerinte a vizsgálóbizottságot minden becsületes képviselőnek támogatnia kell, aki tiszta vizet szeretne önteni a pohárba. Felszólította a kormányt, hogy addig, amíg a vizsgálatok nem zárulnak le, semmilyen anyagi forrást ne biztosítson az ORÖ-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.