Közigazgatás

Kovács Zoltán: kevesebb hivatal, kevesebb bürokrata

Fél évtizede kezdődött az a bürokráciacsökkentő program, amelynek keretében a kormány tervszerűen alakítja át a közigazgatást.

2016.02.12 08:59MTI

Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában hozzátette: 2010-ben egy elavult rendszert örököltek meg, ezért sok a teendő.

Az ezzel kapcsolatos vitákat a hatékonyság szempontjából kell megítélni - mondta.

A kevesebb hivatal és kevesebb bürokrata azzal járhat, hogy ezeken a területeken kevesebben fognak dolgozni, de az országban sok helyen kimutatható strukturális munkanélküliség azt is jelzi, hogy a jól képzett szakemberek el fognak tudni helyezkedni. Így pedig az átalakítás a gazdaság és az emberek érdekét szolgálja - magyarázta a kormányszóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.