Országgyűlés

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka; ezen a napon várhatóan napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal majd.

2016.02.11 18:52MTI

A parlament honlapjára csütörtökön felkerült, két hétre szóló napirendi javaslat szerint az első héten hétfőn és kedden, a másodikon hétfőn ülésezik a Ház.

Hétfőn napirend előtt megemlékeznek három, a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőről, Komáromi Istvánról (MSZP) Speidl Zoltánról (MDF) és Rimóczi Józsefről (MSZP). A napirend előtti felszólalások után az interpellációs blokk következhet, összesen két órában, majd az azonnali kérdések és válaszok órája következik.

Ezt követően két javaslatról, köztük a 2017-es év Arany János emlékévvé nyilvánításáról szólóról tartanak általános vitát.

Kedden nyolc javaslat általános vitáját bonyolítják le a képviselők. Köztük van a társasági adóról és az osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvény módosításával kapcsolatos javaslat, valamint a postai szolgáltatásokról szóló törvény módosítása is.

A kéthetes ülés zárónapján, hétfőn a kérdéseket és az azonnali kérdéseket tehetik fel a képviselők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.