Polgármestereket, képviselőket választanak

Két településen lesz időközi választás vasárnap

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestereket, önkormányzati képviselőket választanak.

2016.02.11 07:00MTI

A Baranya megyei Szemelyben azért tartanak időközi választást, mert a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A választásra jogosult csaknem négyszáz lakos három jelölt közül választhatja ki a település új vezetőjét: indul a posztért a korábbi független polgármester, Dani Zoltán, a szintén független Kumli József Ferenc és Horváth József, a Magyar Munkáspárt jelöltje. A négy képviselő-testületi helyért kilencen indulnak, valamennyien függetlenként.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszanagyfaluban azért tartanak időközi polgármester-választást, mert a települést eddig vezető Kemecsei László (független) nyugdíjas lett és lemondott posztjáról. A tisztségért Rudolf János Ferencné, Vojtkóné Harmati Tünde Ágnes és Láng Zoltán független jelöltként, Szabó Zoltán pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul, közülük választhatja ki a voksolásra jogosult másfélezer helybéli az új településvezetőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.