Éhínség

Budapest pályázik a Világélelmezési Program (WFP) szolgáltatóközpontjának elhelyezésére

A globális éhínség elleni harc finanszírozása teljes mértékben nemzetek, privát adományozók és magánszemélyek önkéntes adományaiból származik.

2016.02.11 02:30MTI

Jóváhagyta a Világélelmezési Program (WFP) szolgáltatóközpontjának Budapestre való telepítésére készült részletes pályázati anyagot a kormány - az erről szóló kormányhatározat kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

A pályázati anyagot a WFP ügyvezető igazgatója részére a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) továbbítja február 15-ig.

Sikeres pályázat esetén a központ budapesti elhelyezéséhez és működéséhez szükséges források költségvetési tervezése a nemzetgazdasági miniszter feladata 2017-től folyamatosan - olvasható a közlönyben.

A WFP a világ legnagyobb humanitárius szervezete, az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) a globális éhínség elleni harcának eszköze, amelynek finanszírozása teljes mértékben nemzetek, privát adományozók és magánszemélyek önkéntes adományaiból származik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.