Oktatás

Megkezdte ülését a köznevelési kerekasztal

Megkezdte ülését kedden reggel a köznevelési kerekasztal, a tanácskozáson a köznevelés aktuális kérdéseit tekintik át.

2016.02.09 08:51MTI
MTI/Szigetváry Zsolt

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében elmondta, a megbeszélésen jelen van a tárca vezetése, szakértőként a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, a fenntartói oldalról a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet képviselője.

A tudományos és pedagógusképző oldalt az MTA közoktatási elnöki bizottsága és a Magyar Művészeti Akadémia, valamint az Eszterházy Károly Főiskola képviseli. A munkavállalói érdekképviseleti oldalról a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vesz részt az egyeztetésen.

Meghívták a Pedagógusok Szakszervezetét is - jelezte a miniszter, hozzátéve: a tömörülés az alakuló ülésen nem vesz részt. Balog Zoltán emiatt sajnálatát fejezte ki és azt mondta, várják őket a tárgyalóasztalhoz.

A miniszter elmondta: köznevelési szakmai szervezeti oldalról az Országos Köznevelési Tanács, a Nemzeti Pedagógus Kar, munkaadói oldalról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, szülői oldalról a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a diákok részéről a Magyar Ifjúsági Konferencia jelent meg, és képviseltetik magukat a szaktárcák szakértői is.

Palkovics László oktatási államtitkár az MTI-nek korábban azt mondta: konstruktív szakmai munkát vár a köznevelési kerekasztaltól, amelyen tárgyalni kívánnak szerkezeti, tartalmi kérdésekről, a pedagógusokat érintő szakmai ügyekről és a tanulói életút kérdéseiről.

A felsőoktatási kerekasztal mintájára a köznevelési kerekasztal megalakítását az emberi erőforrások minisztere jelentette be január 23-án.

MTI/Szigetváry Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.