Közoktatás

Ma tartja első ülését a köznevelési kerekasztal

Ma tartja első ülését a köznevelési kerekasztal Budapesten, a hétoldalú tárgyalóasztalnál a terület aktuális kérdéseit, problémáit tekintik át. A kerekasztal első ülését Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere vezeti.

2016.02.09 07:38MTI

Palkovics László, oktatási államtitkár az MTI-nek korábban azt mondta: konstruktív szakmai munkát vár a köznevelési kerekasztaltól, amelyen tárgyalni kívánnak szerkezeti, tartalmi kérdésekről, a pedagógusokat érintő szakmai ügyekről és a tanulói életút kérdéseiről.

A kerekasztalra meghívást kapott a kerekasztalra meghívást kapott a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet, az Eszterházy Károly Főiskola, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Országos Köznevelési Tanács, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság, a Magyar Művészeti Akadémia, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. A résztvevők a kezdeti időszakban sűrűbben, várhatóan kéthetente üléseznek majd.

A PSZ országos vezetősége hétfőn azt közölte, hogy nem vesznek részt a kerekasztal alakuló ülésén.

A felsőoktatási kerekasztal mintájára a köznevelési kerekasztal megalakítását Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelentette be január 23-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.