Vagyonnyilatkozatok

Győrffy: "megfelel a valóságnak a vagyonnyilatkozatom"

A sajtóban több helyen az jelent meg: 50 millió forintot hagyott ki a képviselői vagyonnyilatkozatából, feltüntetett jövedelmei pedig nem fedezik hitelei törlesztőrészleteit.

2016.02.08 16:28MTI

A családi gazdálkodásból származó jövedelmét feltüntette a vagyonnyilatkozatában, a bevallás megfelel a valóságnak - közölte a fideszes Győrffy Balázs hétfőn az MTI-vel.

A kormánypárti politikus arra reagált, hogy a sajtóban több helyen az jelent meg: 50 millió forintot hagyott ki a képviselői vagyonnyilatkozatából, feltüntetett jövedelmei pedig nem fedezik hitelei törlesztőrészleteit.

Győrffy Balázs kifejtette, hogy őstermelőként jogosult a növekedési hitelprogram igénybevételére.

"Az elmúlt napokban a sajtóban tévesen jövedelemként feltüntetett, megközelítőleg 50 millió forint a családi gazdaságunk bevétele, amit a gazdaság működtetésére (többek között műtrágya, vetőmag, növényvédő szer vásárlására és a hitelfelvétellel kapcsolatos kötelezettségek teljesítésére) fordítottuk" - írta a politikus, hozzátéve: a bevétel nem jövedelmet jelent.

A Jobbik megvizsgáltatná Győrffy Balázs bevallását

A Jobbik a fideszes Győrffy Balázs vagyonnyilatkozatának vizsgálatát kéri a parlament mentelmi bizottságától.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a keresetet párttársa, Magyar Zoltán nyújtotta be a testületnek.

Értékelése szerint felmerül a gyanú, hogy a kormánypárti politikus jövedelme nem teszi tehetővé kölcsöneinek törlesztését és földvásárlásait. Sajtóhírekre hivatkozva azt mondta: a képviselő nettó 509 ezer forintot keres, miközben hiteleinek törlesztőrészlete havonta 2-3 millió forint lehet.

A jobbikos politikus azt kérdezte, milyen fedezetre kapott hitelt a képviselő és milyen jövedelmet kellett felmutatnia. Hozzátette: bárhogy nevezi családi gazdaságának 50 millió forintos bevételét, az akkor is 50 millió forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.