Bűnügy

Vádat emeltek az ismerősét megfojtó hajléktalan ellen

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 41 éves hajléktalan férfival szemben, aki 2014 augusztusában egy szóváltást követően megfojtotta szintén hajléktalan ismerősét.

2016.02.08 09:49MTI

Ibolya Tibor főügyész közleményében azt írta, a vádlott és a sértett egyaránt hajléktalan volt, mintegy 10 éve ismerték egymást, mivel korábban egy helyen dolgoztak. A két férfi 2014. augusztus 22-én együtt töltötte a napot, az utcán kéregettek, majd az összegyűjtött pénzből több liter bort vásároltak, amit közösen megittak. Este a IX. kerületi Boráros téren folytatták az italozást, eközben azonban szóváltás alakult ki közöttük, és a vádlott többször ököllel megütötte a sértettet.

A két férfi ezután a HÉV-végállomás melletti Duna-parti füves területre ment, ahol a vádlott ismeretlen okból újra bántalmazni kezdte a sértettet, majd megfojtotta. Ezután elaludt, és másnap reggel észlelte, hogy ismerőse élettelenül fekszik mellette, ezért az arra kocogó emberektől segítséget kért.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit emberöléssel vádolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.