Időközi

Abdai Zsolt lett Barbacs polgármestere

Abdai Zsolt (független) nyerte az időközi polgármester választást vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Barbacson, ahol a képviselő-testület négy független tagját is megválasztották.

2016.02.08 07:40MTI

A választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tavaly november 10-én feloszlatta magát.

Némethné Hajzer Marietta, a település körjegyzője elmondta, hogy a 614 választásra jogosult közül 366-an adták le voksukat, amely mintegy hatvan százalékos részvételi arányt jelent.

A polgármesteri tisztségért két független jelölt indult, közülük Abdai Zsolt 215, míg a korábbi polgármester, Giczi András 151 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyre 11 független jelölt közül lehetett választani. A jelöltekre leadott szavazatok közül 13 érvénytelen volt.

Rendkívüli esemény nem történt - tette hozzá a jegyző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.