Időközi

Zsoldos Márta Piroska nyert az időközi polgármester-választáson Böhönyén

Zsoldos Márta Piroska független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Somogy megyei Böhönyén vasárnap.

2016.02.08 07:27MTI

Vezér Ákos jegyző az MTI-nek elmondta: a győztes 830, míg szintén független vetélytársa, Szijártó Henrik Gyula 572 érvényes szavazatot kapott.

A részvétel 73,79 százalékos volt, a mintegy 2300 lakosú település 1912 választópolgárából 1411 jelent meg az urnák előtt, kilencen érvénytelenül voksoltak - tette hozzá.

A választást azért tartották meg, mert a település hat tagú képviselő-testülete tavaly júliusban feloszlatta magát, nem tudott ugyanis együttműködni a 2014 októberében polgármesternek megválasztott Zsoldos Márta Piroskával.

A tavaly októberben megtartott időközi választáson a testületi tagokat sikerült megválasztani, a polgármesteri székért folytatott versengésben azonban az első helyen szavazategyenlőség alakult ki Zsoldos Márta Piroska és a korábbi településvezető, Szijártó Henrik Gyula között, így a választást meg kellett ismételni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.