Milliárdos

Szabadlábon Stadler József, az egykori juhász

Bár a börtönt úgy tűnik, végleg elhagyhatta eddigi cselekedeteiért, a legnagyobb adósok listáján még ott szerepel a neve.

2016.02.06 19:59ma.hu
MTI Fotó

Szombat hajnalban kiengedték a börtönből Stadler József egykori vállalkozót, a legendás Stadler FC volt tulajdonosát. A juhászból avanzsált milliárdost tavaly előtt egy rövid időre kiengedték a börtönből, de közben újból elítélték, így folytatnia kellett büntetése letöltését.

Stadlert először 2001-ben ítélték el áfacsalásért, majd 2011-ben négy és fél év börtönt kapott különböző csalási kísérletek miatt. Legutóbb 2014-ben kapott letöltendőt, egy engedély nélkül nyitott kocsma, és annak letagadott bevételei, illetve fedezet nélkül felvett jelzáloghitel miatt - írja a Blikk.

Stadlernek a börtönben igen megromlott az egészségi állapota, saját bevallása szerint hasnyálmirigy-problémákkal is kezelték míg ült.

Stadler bűnesetei közül az a legemlékezetesebb, amikor Leonardo Utolsó vacsorája után igényelte vissza az ÁFA-t. Az oroszokkal történt üzletelésből megvett műről az akasztói üzletember később azt vallotta, hogy azért nem tudja bemutatni, mert ellopták tőle. Stadler azóta is tagja az állam legnagyobb adósait tartalmazó listájának.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.