Bér és boríték

Államkincstár: minden mentődolgozó kapott fizetést

A MÁKban elvégezték a januári számfejtést, és kedden eljuttatták a bérjegyzékeket és az utalási állományokat az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ).

2016.02.04 16:35MTI

A kincstár a mentők fizetésének csúszásával kapcsolatos sajtóinformációkra reagálva az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: elvégezte a januári számfejtést az OMSZ 7800 dolgozójának is, és a bérjegyzékeket, az utalási állományokat, valamint az azokhoz tartozó listákat kedden az e-adatrendszeren keresztül eljuttatták az intézménynek. A munkabérek indítását az eddig megszokott módon a munkáltatók végzik, ha elegendő fedezet áll a rendelkezésükre.

A Magyar Államkincstár csak az intézmény által a bérszámfejtési rendszerben rögzített tételeket tudja számfejteni - jegyezték meg.

Kitértek arra: az OMSZ a múlt héten levélben kereste meg a kincstárat az új, központosított illetményszámfejtő rendszer (kira) bevezetésével kapcsolatban. Ők a rendszert szerdán bemutatták az OMSZ pénzügyi osztályának, majd felmérték és megbeszélték a panaszokat. Az egyeztetés mindkét fél részéről sikeresen zárult - tették hozzá.

A Magyar Államkincstár nyitott a párbeszédre, kiemelt célja, hogy minél átláthatóbb legyen a bérszámfejtési szisztéma, és hogy az illetmények számfejtése mielőbb, hiánytalanul megtörténjen - közölték.

Az új rendszerre való átállás óta, ebben az évben 290 észrevétel érkezett a kincstárhoz, ezek döntő többségét pedig már kivizsgálták.

Az észrevételeket az érintett megyei igazgatóságok soron kívül vizsgálják ki. Ahol számfejtési és nem likviditási hiba történt, ott azt soron kívül korrigálják, és a korrigált állományt megküldik az érintett intézménynek, amely ezután utalhatja az illetményt a munkavállalónak - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.