Médiatanács

Másfél-másfél milliós támogatás egy filmnek és egy filmszemlének

Másfél-másfél millió forinttal támogatott egy filmalkotást és egy szombathelyi filmszemlét a médiatanács.

2016.02.05 04:30MTI

A testület e heti ülésén született döntésről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Dobray György filmrendező egy 13 éves, tehetséges, de hátrányos helyzetű vidéki roma futballista fiúról készíthet filmet, akit próbajátékra hívtak meg a holland PSV Eindhoven csapatába.

A Szivárványos az ég alja munkacímű alkotás helyszíni forgatásaira a médiatanács az Escher Károly-pályázaton ítélt meg 1,5 millió forintos azonnali támogatást.

Mint írják, az elmúlt két évhez hasonlóan szintén 1,5 millió forinttal támogatja a médiatanács a III. Savaria Filmszemlét, amelyet Szombathelyen rendeznek meg idén április 13. és 15. között.

A dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriák győzteseinek 300-300 ezer forintot, az idei Szent Márton-emlékév alkalmából meghirdetett, a szenteket, illetve a hétköznapi hősöket bemutató filmekkel pályázható Szent Márton-kategória győztesének 600 ezer forintot ajánl fel a testület - áll a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.