Illegális bevándorlás

Bakondi: Magyarországon nem haladhat keresztül migrációs útvonal

A legutóbb megjelent adatok szerint csak januárban több mint 62 ezer migráns érkezett Európába, ami sokszorosa a tavaly januári számoknak.

2016.02.03 08:28MTI

Bakondi György közlése szerint változhat a migrációs útvonal, de mindent megtesznek, hogy az Magyarországon ne haladjon keresztül.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta, nem látható olyan körülmény, amely a migráció fékeződésére utalna. A legutóbb megjelent adatok szerint csak januárban több mint 62 ezer migráns érkezett Európába, ami sokszorosa a tavaly januári számoknak - ismertette.

Bakondi György felidézte, hogy jelentős korlátozásokat vezetett be Macedónia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria is. Már csak az iraki, szír, és afgán menekülteket engedik be, és közülük is csak azokat, akik úgy nyilatkoznak, hogy Ausztriában vagy Németországban kívánnak menedéket kérni.

Már nincs olyan felelős politikus Európában, aki ne hangsúlyozná Európa határainak védelmét - mondta a főtanácsadó. Görögország is számos ígéretet tett a szabályok betartására, emellett szerte Európában nagyon komoly lépések történtek a bevándorlási szabályok szigorításában, a rendvédelmi és titkosszolgálati szervezetek hatáskörbővítésében, erőik, eszközeik növelésében - tette hozzá.

Bakondi György szerint a macedón-görög és a bolgár-görög határon létesítendő második védelmi vonalnak is van jogosultsága. Remélik továbbá - fűzte hozzá -, hogy az Európa Tanács februári ülésen is érdemi döntések születnek-e témakörben.

Mindent meg kell tenni, hogy megállítsák az illegális migrációt az uniós, elsősorban a schengeni határoknál - szögezte le a főtanácsadó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.