Felsőoktatás

Rasszista vicc a matekfeladatok között - a rektor vizsgálatot rendelt el

Két cigányvicc került be a Studium Generale emelt színtű trigonometria-feladatsorába. A vicceknek nem volt semmi funkciója, szórakoztató elemként szerepeltek a matekfeladatok között.

2016.02.02 15:43MTI
hirdetés

A Budapesti Corvinus Egyetem rektora vizsgálatot rendelt el az egyetem előkészítőjeként működő Studium Generale (SG) matematika feladatsorainak ügyében - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A keddi Népszabadság azt írta, hogy két cigányvicc került be a Studium Generale emelt színtű trigonometria-feladatsorába. A vicceknek nem volt semmi funkciója, szórakoztató elemként szerepeltek a matekfeladatok között - olvasható a cikkben.

A felsőoktatási intézmény az esettel összefüggésen azt közölte: az egyetem vezetése mélységesen elítél mindenfajta kirekesztő, illetve megkülönböztető jellegű megnyilvánulást, ezért teljes mértékben elhatárolódik a Studium Generale (SG) diákszervezet matematika feladatsorán szereplő viccektől. Hozzátették: nyomatékosan kérték a SG-t, hogy fokozottan ügyeljen a vizsgasorok ellenőrzésére, s tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Az ügy részleteinek tisztázására a BCE rektora vizsgálatot rendelt el.

A Studium Generale közleményében szintén a lehető legnagyobb mértékben elhatárolódott a feladatsor tartalmától, és az érintett hallgatótól, aki tanítási csoportjában kiosztotta az említett feladatsort, őt azonnali hatállyal felfüggesztették. Az SG szintén azonnali belső vizsgálatot rendelt el a történtek kivizsgálására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.