Összeolvadás

SZIE-rektor: sikeresen lezárult a budai campus integrációja

A budai campus szakmai munkájának irányítására, koordinálására a Szent István Egyetem szenátusa rektorhelyettesi pozíciót hozott létre, amelyre pályázatot írtak ki.

2016.02.03 02:33MTI

Sikeresen lezárult a Szent István Egyetem (SZIE) és a Budapesti Corvinus Egyetem három budai karának integrációja - közölte Tőzsér János, a gödöllői központú felsőoktatási intézmény rektora hétfőn az MTI-vel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) döntése értelmében és a felsőoktatási struktúra átalakításának részeként a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) három budai kara január 1-jétől a Szent István Egyetem részeként működik tovább.

A Szent István Egyetem rektora kiemelte, hogy az intézmény a fenntartó által előirányzott módon és időn belül hajtotta végre az integrációval járó feladatokat, a Budapesti Corvinus Egyetem támogatásával és szoros együttműködésével.

Az elmúlt hónapokban "megfeszített tempót diktáltak" egymásnak a SZIE, a Budapesti Corvinus Egyetem és a budai campus munkatársai, ennek eredményeként lezárult a sikeresnek tekinthető integráció - közölte.

A rektor felidézte, hogy a SZIE a 2015. december 16-i szenátusi ülésén - amelyen jelen voltak az Emmi képviselői és a három csatlakozó kar dékánjai - elfogadták az új és egyben bővített szervezeti és működési szabályzatot. A budai campus szakmai munkájának irányítására, koordinálására a Szent István Egyetem szenátusa rektorhelyettesi pozíciót hozott létre, amelyre pályázatot írtak ki.

A sikeres integrációt követően az élelmiszertudományi karon, a kertészettudományi karon, valamint a tájépítészeti és településtervezési karon folyó képzések továbbra is a budapesti Villányi úton folytatódnak - közölte az intézményvezető.

Tőzsér János rektor hangsúlyozta: az egyetem fontos feladatának tekinti, hogy újra népszerűvé tegye az ifjúság körében az agrár-felsőoktatást, s az oda jelentkezők arányát növelni tudják. Nem titkolt szándékuk, hogy a SZIE hosszú távon a Kárpát-medence meghatározó, nemzetközi súlyú, egyedülállóan széles agrárképzési és -kutatási portfólióval rendelkező, vezető agrár-vidékfejlesztési felsőoktatási intézményévé váljon, ez pedig elképzelhetetlen a budai campus karainak aktív részvétele, együttműködése nélkül - mutatott rá.

A fenntartó tavaly a Budapesti Corvinus Egyetem számára ötvenmillió forint költségvetési többlettámogatást biztosított annak érdekében, hogy a Villányi úti budai campus fejlesztési terve legkésőbb 2015. december 31-ig elkészüljön, ami megtörtént. Az Emmi által biztosított fedezetet a jelenlegi épületek állagfelmérésére, az annak alapján szükséges felújítások, átalakítások költségbecslésére és terveire, a jövőbeni fejlesztésre vonatkozó koncepciók és az ennek megfelelő koncepcionális tervek kidolgozására fordították, továbbá a fedezet biztosítja majd az egyes állagmegóvó, biztonsági szempontból nem halasztható felújításokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.