A Parlament a megfelelő vitafórum

Tuzson: a kormány nem változtat az alaptörvény módosítását célzó javaslaton

"A terroristák a gyenge láncszemeket keresik, és Magyarország nem lehet ilyen."

2016.01.29 21:57MTI

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kijelentette, hogy a kormány valószínűleg nem változtat az alaptörvény módosítását célzó javaslatán, annak ellenére, hogy azt az összes ellenzéki párt bírálja.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta: nagyon messze vannak egymástól az álláspontok, ezért várhatóan nem egyeztetnek tovább az ellenzékkel, hanem benyújtják a javaslatot, amelynek megtárgyalására a parlament a megfelelő vitafórum.

Az államtitkár kiemelte, hogy a migráció nem csupán kulturális veszélyt jelent Európa számára, hanem biztonsági kockázatot is. Ilyen helyzetben minden országnak keményen kell fellépnie, mert a terroristák a gyenge láncszemeket keresik, és Magyarország nem lehet ilyen. Hatékony biztonsági rendszert kell felállítani, hogy ne történhessen baj - tette hozzá.

A kormány január közepén alkotmánymódosítást javasolt, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet. Ha a parlament elfogadja a kétharmados többséget igénylő módosítást, a kormány terrorfenyegetettség vagy terrortámadás esetén terrorveszélyhelyzetet hirdethet, és ekkor a kabinet átmenetileg felfüggesztheti egyes törvények alkalmazását.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.