PM

Aláírásgyűjtés a csepeli hév megszüntetése ellen

A Fővárosi Közgyűlés szerdán Csepelt ajánlotta az egyik lehetséges budapesti olimpiai helyszínnek, az ehhez kapcsolódó tervekben pedig a Boráros tér és a XXI. kerület között közlekedő HÉV villamosra cserélése is szerepel.

2016.01.28 14:05MTI

A Párbeszéd Magyarországért (PM) internetes aláírásgyűjtést kezdett a csepeli HÉV megszüntetéséről szóló fővárosi közgyűlési rendelettel szemben.

Hudák János, az ellenzéki párt elnökségi tagja, csepeli önkormányzati képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, a Fővárosi Közgyűlés szerdán Csepelt ajánlotta az egyik lehetséges budapesti olimpiai helyszínnek, az ehhez kapcsolódó tervekben pedig a Boráros tér és a XXI. kerület között közlekedő HÉV villamosra cserélése is szerepel.

A PM politikusa felháborítónak nevezte, hogy a budapesti városvezetés az érintett kerületi lakosokat meg sem kérdezve döntött egy olyan nagy változtatásról, amely feltételezhetően hosszabb utazási időket eredményez majd a Csepelről bejáróknak - fejtette ki.

Hudák János emellett azért is elhibázottnak tartaná a villamosvonal kialakítását, mert az szerinte feltételezhetően csak ideiglenes megoldás lenne, Budapest hosszú távú fejlesztési tervében ugyanis a csepeli és a szentendrei hév föld alatti összekapcsolása szerepel az 5-ös metró néven. Kiemelte, amennyiben Budapest megkapja a 2024-es olimpiai rendezés jogát, akkor az addig hátralévő időnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy a csepeli HÉV-et legalább a Boráros térig a föld alá vezessék egy ideiglenes villamosvonal kiépítése helyett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.