Honvédelem

Képességet fejlesztenek idén a Magyar Honvédségnél

A toborzást, a megtartást és a képességfejlesztést nevezte 2016 legfontosabb feladatainak a Magyar Honvédségben Benkő Tibor vezérkari főnök.

2016.01.28 13:38MTI

A Magyar Honvédség éves feladatszabó értekezlete után tartott sajtótájékoztatón a vezérezredes többek között elmondta, hogy márciustól a fővárosi Petőfi laktanyában egy új országos hatáskörrel bíró katonai rendészeti szervezetet hoznak létre. Elmondta továbbá, hogy a korábbi különleges műveleti zászlóalj január elseje óta ezredként működik. Mindemellett tíz helyőrségben kiképző kötelékeket hoznak létre, ezzel is segítve a regionális tartalékképzés beindítását.

Simicskó István honvédelmi miniszter ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy miniszteri biztosként Kun Szabó Istvánt, a Honvédelmi Minisztérium eddigi helyettes államtitkárát bízta meg az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.