Pályázat

A Hatóság 800 milliót spórolt, jogerős állás: Közbeszerzési Döntőbizottság - Közgép 1:0

A KÖZGÉP Zrt. a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás hulladékgazdálkodási rendszerének tervezési és kivitelezési munkáira kiírt közbeszerzés nyertes pályázatát kifogásolta alaptalanul.

2016.01.27 09:38ma.hu

A Kúria jogerős ítéletben mondta ki, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság helyesen döntött, amikor elutasította a KÖZGÉP Zrt. kifogásait, amely a nyertes ajánlattevőt kizárta volna az eljárásból.

A peres eljárást kezdeményező KÖZGÉP Zrt. közel 800 millió forinttal nagyobb összegért végezte volna el a munkát, mint a nyertes pályázó. A jóval magasabb árajánlatot benyújtó KÖZGÉP Zrt. többek között alaptalanul kifogásolta, hogy a nyertes pályázat nem felelt meg a pénzügyi alkalmassági követelményeknek és az ajánlatkérő által előírt műszaki feltételeknek. Megalapozatlanul állította azt is, hogy a nyertes hamis adatot közölt a közbeszerzési eljárásban a referencia tekintetében.

A Kúria kimondta, hogy a KÖZGÉP Zrt. kifogásai a nyertes céggel szemben egyetlen pontban sem állják meg a helyüket. A nyertes pályázat mind formai, mind tartalmi szempontból megfelelt a jogszabályoknak és a kiírásban támasztott feltételeknek, vagyis a vállalkozás joggal nyerte el a kivitelezési munkák megvalósításának lehetőségét.

A Kúria ítélete jogerős, további jogorvoslatra nincs lehetőség. A Közbeszerzési Hatóság a 2016-os évre vonatkozó ellenőrzési tervében lefektetett módszertana szerint e beruházással kapcsolatban is folyamatosan vizsgálni fogja a közbeszerzési szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.