Túlárazás

A becsülthöz képest többe kerül a Tisza hullámterének a megtisztítása, javítása

A munkálatok a Tisza jobb és bal partján fekvő alábbi települések külterületeit érinti.

2016.01.27 02:27MTI
hirdetés

A Tisza hullámterében a szolnoki vasúti híd és Kisköre között végzendő árvízvédelmi munkák az eredetileg becsülthöz képest 2,1 milliárd forinttal többe, 11,9 milliárd forintba kerülnek, ennyiért végzi el azt a nyertes "KN-Tisza" Konzorcium - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A nyílt közbeszerzést az Országos Vízügyi Főigazgatóság írta ki a Tisza hullámtér: nagyvízi meder vízszállító képességének helyreállítására a szolnoki vasúti híd és Kisköre közötti szakaszon. A feladat része a projekt tervezése, engedélyeztetése és kivitelezése is.

A munkálatok a Tisza jobb és bal partján fekvő alábbi települések külterületeit érinti: Besenyszög, Csataszög, Kőtelek, Nagykörű, Fegyvernek, Szajol, Szolnok, Tiszasüly, Tiszabő, Tiszapüspöki, Törökszentmiklós, Kisköre, Pély, Tiszabura és Tiszaroff.

A négy ajánlat közül a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló lett a nyertes.

Az első helyen végzett "KN-Tisza" Konzorcium vezetője a szolnoki székhelyű Kötiviép'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft., további tagja pedig a NOX Beruházó és Fővállalkozó Zrt.

Ajánlatot tett még a Magyar Bau Holding Zrt., a Swietelsky Magyarország Kft. valamint az A-HÍD Zrt. is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.