BM

A szociális tűzifa kétharmadát már kiszállították

A 2015-ös költségvetésben 3 milliárd forint állt rendelkezésre, minden beérkezett pályázat nyert, a tűzifát decembertől folyamatosan szállították ki.

2016.01.24 15:30MTI

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának közlése szerint a támogatási összeg kétharmadának megfelelő mennyiségű tűzifát már kiszállították a sikeresen pályázó rászorulóknak.

Pogácsás Tibor vasárnap az MTI-nek azt mondta, előrejelzéseik szerint a következő pár napban a még fennmaradó mennyiség is megérkezhet.

Emlékeztetett, 2011-ben döntött a kormány arról, hogy keretet hoznak létre az 5 ezer fő alatti települések téli tűzifabeszerzésének támogatására. Az önkormányzatok pályázati úton juthatnak pénzhez.

A 2015-ös költségvetésben 3 milliárd forint állt rendelkezésre, minden beérkezett pályázat nyert, a tűzifát decembertől folyamatosan szállították ki. Jelezte, hogy a támogatási összeg 2016-ben nem változik, így idén októberben újra kiírják a támogatásra a pályázatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.