Felsőoktatás

Nyilvánosak a keresztféléves felvételi ponthatárai

A keresztféléves képzésekre idén csaknem öt és fél ezren jelentkeztek, közülük 4388 felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.

2016.01.20 19:28MTI

Nyilvánosak és a www.felvi.hu oldalon már böngészhetők a februárban induló képzések ponthatárai - tájékoztatta az Oktatási Hivatal szerda este az MTI-t. A keresztféléves képzésekre idén csaknem öt és fél ezren jelentkeztek, közülük 4388 felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.

A keresztféléves felvételi eljárásban alapképzésre 353, felsőoktatási szakképzésre 115, mesterképzésre pedig 3920 hallgatót vettek fel. Az eljárásban főként mesterképzéseket hirdettek meg az intézmények - közölték.

A legtöbb hallgatót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vette fel (936), ezt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE, 563), a Szent István Egyetem (SZIE, 404), a Debreceni Egyetem (DE, 360) és a győri Széchenyi István Egyetem (SZE, 274) követi.

Az idei keresztféléves felvételi eljárásban legnépszerűbbnek a gazdaságtudományi és a mérnök képzések bizonyultak.

A felvételizők az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat, azok pedig, akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak.

Az Oktatási Hivatal a ponthatárok megállapítása után minden jelentkező esetében besorolási döntést hoz, amelyből kiderül, hogy a felvételiző a jelentkezéskor megjelölt és rangsorolt képzései közül mely képzés esetében érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Egy jelentkezőt, csak egy helyre vehetnek fel: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt. A besorolási határozat tartalmazza a jogorvoslat lehetőségét és határidejét is.

A besorolási határozat a jelentkező személyes oldalán, a www.felvi.hu e-felvételi szolgáltatásában tekinthető meg és tölthető majd le. A besorolási döntés e-felvételiben történő közzétételéről legkésőbb január 25-éig e-mailben értesítik a jelentkezőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.